Putini nõunik ei välista laenu andmist Ukrainale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A Pro-European integration protester waves a Ukrainian national flag as she stands on a statue during a mass rally at Independence Square in Kiev December 15, 2013. Thousands massed on Sunday for a rally against President Viktor Yanukovich just days before he heads for a meeting at the Kremlin which the opposition fears will slam the door on integration with the European mainstream.   REUTERS/Marko Djurica (UKRAINE  - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)
A Pro-European integration protester waves a Ukrainian national flag as she stands on a statue during a mass rally at Independence Square in Kiev December 15, 2013. Thousands massed on Sunday for a rally against President Viktor Yanukovich just days before he heads for a meeting at the Kremlin which the opposition fears will slam the door on integration with the European mainstream. REUTERS/Marko Djurica (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Vene presidendi Vladimir Putini nõunik Andrei Beloussov ei välista, et Ukraina võib pöörduda Venemaa poole palvega saada laenu ja et see taotlus ka operatiivselt lahendatakse.

«Olukord Ukrainas on praegu selline, et ilma laenuta ei suuda riik lihtsalt tagada majanduslikku stabiilsust. Ma ei välista, et juhul oli tuleb soov saada krediiti, siis seda ka võimaldatakse,» rääkis ta.

Ajakirjanikud küsisid, et kas selline küsimus võiks kerkida üles juba homme, kui Ukraina riigipea Viktor Janukovõtš kohtub homme Moskvas Putiniga. «Seda, et langetatakse mingisugune otsus, et saa välistada,» vastas Putini nõunik Beloussov.

Janukovitš peatas 21. novembril Euroopa Liidu assotsiatsioonileppe ettevalmistamise ja jättis selle novembri lõpus Vilniuses idapartnerluse tippkohtumisel ka sõlmimata, põhjendades seda vajadusega taastada tihedad sidemed Venemaaga. Riigipea taolisest otsusest vallandus Ukrainas pahameeletorm, mistõttu tulid sajad tuhanded inimesed tänavatele, nõudes valitsuse lahkumist. Massimeeleavaldused kestavad tänaseni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles