Naši võitleb «ajaloo võltsijate» vastu 150 000 filmiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteühendus Naši lehvitab Moskvas oma lippudega.
Noorteühendus Naši lehvitab Moskvas oma lippudega. Foto: SCANPIX

Moskva kesklinnas kogunes täna üle 70 000 Kremli-meelse noorteühenduse Naši liikme, et tähistada sõja võidu 65. ja liikumise viiendat aastapäeva, lubades võidelda «ajaloo võltsijate» vastu 150 000 filmiga.

Naši juhid kutsusid ühise aktsiooniga üles jäädvustama veel elus olevate sõjaveteranide mälestusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat» ja Interfaksi.

Akadeemik Sahharovi prospektil toimunud manifestatsioonil osalenutele jagati sõjaveteranide kingitusena laiali üle 65 000 suveniirpadruni. Igaüks, kes padruni sai, andis lubaduse projekti «Meie Võit» raames teha filmi ühest veel elusolevast veteranist.

Liikumise komissar Marina Zademidkova ütles, et aasta lõpuks valmib nii 150 000 filmi, mis «võimaldavad meil mitte lubada Teise maailmasõja tulemuste ülevaatamist, mis võib viia selleni, et meilt nõutakse Põtalovo rajooni, Kaliningradi ja Kuriilide tagastamist, kontributsioonide tagastamist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles