Merabišvili: mind sunniti Saakašvili peale keelt kandma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine peaminister Ivane Merabišvili.
Gruusia endine peaminister Ivane Merabišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia ekspeaminister Ivane (Vano) Merabišvili väitis täna, et prokuratuur üritas sundida teda oma lähedase liitlase ekspresident Mihheil Saakašvili peale keelt kandma.
 

Merabišvili on kõrgeim Saakašvili liitlane, kes vahistati rea juurdluste käigus pärast seda, kui Saakašvili erakond kaotas 2012. aasta parlamendivalimistel miljardär Bidzina Ivanišvili koalitsioonile.

Merabišvili, keda süüdistatakse võimu kuritarvitamises ja korruptsioonis, ütles, et Gruusia peaprokurör käskis nädalavahetusel tal anda infot Saakašvili pangaarvete kohta.

«Ta esitas mulle ultimaatumi - et ma satun väga raskesse olukorda, kui ma uurijaid ei aita,» ütles ekspeaminister kohtus. «Mina vastasin, et Saakašvili süüdistamine korruptsioonis on naeruväärne.»

Lisaks nõudis prokurör Merabišvili sõnul temalt infot endise peaministri Zurab Žvania surma asjaolude kohta.

Gruusia praegune valitsusjuht Irakli Garibašvili nimetas Merabišvili väiteid provokatsiooniks, mille eesmärk on diskrediteerida Gruusia praegust valitsust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles