Soome tolliamet püüab piirata turismibusside viinarallit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseostud sooritanud mees teel laevale Tallinna sadamas.
Sisseostud sooritanud mees teel laevale Tallinna sadamas. Foto: Peeter Langovits

Soome tolliamet püüab piirata Eestist Soome kulgevat viinarallit, andes paar kuud tagasi välja uue määruse, jättes aga kahe silma vahele turismibussid ja nende reisijad.

Tolliamet kavatseb selle vea lähiajal parandada, kinnitas portaalile Uusi Suomi üleminspektor Seppo Raitolahti.

Oktoobris kehtima hakanud korra järgi ei tohtinud reisija ettetellitud alkohoolseid jooke viia otse sadamaterminali. Jalgsi liikuv laevareisija pidi ise osalema teisest Eurooa Liidu liikmesriigist ostetud ja seal maksustatud alkoholi Soome transportimises. Samas kärbiti maksuvaba alkoholi kogust 70 liitrini.

Blogipidaja Heikki Kähkönen kirjutas, et uus kord ei võtnud arvesse laevadele turismibussiga saabunud reisijaid, kuigi neid võib pidada jalgsi liikuvateks reisijateks. «Nad ei pea kandma oma jooke tollist läbi, transpordi eest vastutab bussifirma. Joogikastid liiguvad korralikult busside pagasiruumides koos kohvritega,»

Bussireisija täidab minnes ettetellimise blanketi ja läheb bussist laevareisile. Järgmine kord tegeleb ta tellitud jookidega naastes bussiga n-ö stardipaigale. «Bussijuht tassib ja pakib ostud valmis ning annab need üle alles kliendi kodupeatuses,» tõdes blogija.

«Nii on seni tehtud. Teema on võetud töösse ja läbirääkimised käivad,» kinnitas Raitolahti.

Üleminspektor selgitas, et bussireisijate «eriolukord» kerkis esile alles siis, kui laevafirmadele olid jalgsi liikuvaid reisijaid puudutavad reeglid juba üle antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles