Soome ajaleht: erahaigla operatsioonidel osales libakirurg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid operatsioonisaalis.
Arstid operatsioonisaalis. Foto: SCANPIX

Soome mainekas erahaiglas töötas aastaid kirurgi ametinime kandnud arst, kel polnud aga selleks mingeid õigusi.

Ajalehe Ilta-Sanomat andmetel on ta sooritanud keerulisi keha korrigeerivaid operatsioone. Netileheküljel nimetatakse teda kirurgiks ja mitmetes dokumentides on juttu tema sooritatud lõikustest.

Kirjalikest materjalidest selgub, et ta nimetas end kirurgiks juba aastal 2008, kuigi tal polnud Soomes siis isegi mitte arstina töötamise õigusi.

Arst on tulnud Soome endisest Nõukogude Liidust, praegusest SRÜ riigist ehk siis väljapoolt Euroopa Liitu.

Tervishoiuamet Valvira andis talle loa töötada arstina ühe teise arsti järelevalve all, iseseisvalt võis ta hakata arstina tööle aastal 2011.

Tegemist ei ole libaarstina, kuna ta on saanud oma kodumaal üldarsti kutsetunnistuse. Ka on ta sooritanud Soomes testid, mida nõutakse väljapoolt ELi pärit arstidelt.

Terminit libakirurg võib tema koha öelda seetõttu, et ta pole läbinud Soomes kirurgi elukutseks vajalikke õpinguid ja Valvira pole andnud talle eriarstina töötamiseks luba. Kirurgiks spetsialiseerumine nõuab arsti baasõpingutele lisaks veel ligi kuue aasta pikkust koolitust.

Kui Ilta-Sanomat hakkas tundma huvi arsti tausta vastu, siis võeti haigla koduleheküljelt maha loetelu tema sooritatud plastilistest operatsioonidest. Arst ja tema ülemus kinnitasid ajalehele, et tegemist polnud patsientide tahtliku eksitamisega ning ta ei ole opereerinud üksinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles