Putin: ukrainlaste Vene-vastasust tingib teadmatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin pärast pressikonverentsi.
Vladimir Putin pärast pressikonverentsi. Foto: SCANPIX

Ukraina elanikkonna teatud osa negatiivne hoiak Venemaa suhtes on tingitud vähesest kursisolekust sellega, milliseid erinevaid lahendusi Venemaa ja Euroopa Liit on Ukraina jaoks välja pakkunud, ütles Vene president Vladimir Putin tänasel pressikonverentsil.
 

«Neljakümne viie miljoni elaniku seas leidub alati inimesi, kes suhtuvad juba ette halvasti, lihtsalt niisama, ja neil on see õigus. Aga ma usun, et see probleem tuleneb suuresti puudulikest teadmistest, muu hulgas [puudulikest teadmistest] Euroopa protsesside kohta Ukrainas,» sõnas Putin.

President lisas, et mitte keegi ei taha Ukrainalt varastada tema Euroopa-unelmat.

«Meil ei ole sellega mingit pistmist; kas mõne liiduga ühineda või teatud dokumentidele alla kirjutada, on ukraina rahva ja seaduslike ametivõimude otsustada,» lausus Putin.

«Ma tahaksin küsida, kas te olete seda dokumenti lugenud. Ei, mitte keegi ei loe mitte midagi. Kas te üldse oskate lugeda?» pragas Putin.

«Vaadake siis, mis siin kirjas on: turud avanevad, rahastust ei tule ning kaubandus- ja tehnilised eeskirjad muutuvad Euroopa omadeks. Mida see tähendab? Te peate tööstused kinni panema ja põllumajandus lakkab arenemast.»

«Ilmselgelt viib see tee eurotsooni põllumajanduslikuks sabarakuks muutumiseni. Kui keegi sellise otsuse teeb, siis see on tema otsus. Aga mis siin praegu toimub? Meie ei vea Ukrainat mitte kusagile,» lausus president.

Putin lisas, et venelased suhtuvad ukrainlastesse ikka pigem hästi.

«Valdav enamus Vene kodanikest suhtub Ukrainasse positiivselt. See on sada protsenti tõsi, seda pole vaja mõne posija käest küsima minna,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles