Putin: Baltimaades diskrimineeritakse venelasi, aga sõda selle pärast ei tule

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kritiseeris Euroopa Liidu poolt Balti riikides elavatele etnilistele venelastele osaks saavat kohtlemist – neilt on tema sõnul võetud igasugune õiguslik staatus. Samas kinnitas ta, et probleeme ei hakata lahendama sõjalise jõuga.

«Me usume, et see ei ole normaalne ning me jätkame võitlust võrdsete õiguste eest. See kehtib kõigi riikide puhul. See ei tähenda aga, et me kavatseks kuskile oma sõjaväge saata. See on täielik jama. Seda ei saa ega hakata lahendama millegi taolisega,» kommenteeris Putin.

Ta nentis, et kodakondsuseta isikute probleem on Baltimaades venelaste jaoks endiselt probleemiks, ent miskipärast nähakse Euroopa Liidus seda normaalsena.

Sealjuures kinnitas Putin, et Venemaa on alati olnud huvitatud inimõiguste kaitsest ning, et Baltimaades elavate kaasmaalaste õiguste eest võideldakse edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles