Rasmussen: Venemaa meetmed NATO raketikilbi vastu on raiskamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Secretary-General of The North Atlantic Treaty Organization ( NATO) Anders Fogh Rasmussen gives a press conference during an EU summit focused on the common security, Defence policy and Economic and Monetary union, in Brussels on December 19, 2013. The European Union took a historic leap towards greater integration just hours ahead of a summit today, with a deal on a banking union to prevent a re-run of the eurozone's recent crisis.         AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER
Secretary-General of The North Atlantic Treaty Organization ( NATO) Anders Fogh Rasmussen gives a press conference during an EU summit focused on the common security, Defence policy and Economic and Monetary union, in Brussels on December 19, 2013. The European Union took a historic leap towards greater integration just hours ahead of a summit today, with a deal on a banking union to prevent a re-run of the eurozone's recent crisis. AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER Foto: THIERRY CHARLIER/AFP

NATO peasekretäri sõnul on Venemaa sammud alliansi rajatava raketikilbi vastu raiskamine, kuivõrd see on kaitseotstarbeline.
 


«Olen rõhutanud ja kordan, et meie raketitõrjesüsteem on ainult kaitsva iseloomuga. Selle eesmärk on pakkuda meie elanikele tõhusat kaitset raketirünnakute vastu,» rääkis Anders Fogh Rasmussen neljapäeval Euroopa Ülemkogule saabudes.

«Meie süsteem pole kuidagiviisi suunatud Venemaa vastu. Seetõttu pole meetmed meie raketitõrjesüsteemi vastu õigustatud. Peale selle on see vahendite raiskamine, sest investeeritaks ründerelvadesse kunstliku ja olematu vaenlase vastu. Meil pole mingit kavatsust Venemaad rünnata,» rääkis Rasmussen.

Venemaa on hoiatanud, et kui NATO ei arvesta tema murega Ida-Euroopasse rajatava raketikilbi pärast, paigutab ta Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi lühimaaraketid.

Saksa ajalehes Bild ilmus nädalavahetusel artikkel, mille kohaselt Venemaa on viimase 12 kuu jooksul paigutanud Kaliningradi ja oma läänepiirile Eesti, Läti ja Leeduga kahekohalise arvu mobiilseid raketikomplekse Iskander-M.

President Vladimir Putini sõnul pole aga veel otsustanud, kas paigutada lühimaarakette ka Kaliningradi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles