Ku Klux Klani haru loobus nahavärvinõudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konföderaatide Valgete Rüütlite septembrikuine koosviibimine Sharpsburgis.
Konföderaatide Valgete Rüütlite septembrikuine koosviibimine Sharpsburgis. Foto: SCANPIX

Oma mainet ümber kujundada üritav Ku Klux Klani haru Rosedale’i Konföderaatide Valged Rüütlid üritab värvata uusi liikmeid julgustusega, et nahavärv pole enam oluline.


Siiski on säilinud oluline osa nende vanadest nõuetest. Liitumishuvilised ei tohi olla juudid ega moslemid. Samuti peavad nad olema sada protsenti heteroseksuaalsed, euroopa päritolu ja Ameerikas sündinud.

Täna toimub Marylandi osariigis Elktonis Cecili maakonna administratiivhoones grupi kohtumine. Maakonna esindaja sõnul kohustab neid sellist koosviibimist võõrustama USA põhiseadus, mis tagab kodanike õiguse korraldada rahumeelseid üritusi ja sõnavabaduse ning ei luba kohalikel omavalitsustel diskrimineerida organisatsioone, kes soovivad neid õigusi kasutada ühiskondlikul pinnal.

Ühenduse suurviisard Richard Preston ütles eile, et üritus keskendub ebaseaduslikule sisserändele ja president Barack Obamale.

«Barack Hussein Obama on ebaseaduslik president,» deklareeris Preston veebilehel CecilDaily.com antud intervjuus. «Ta tuleb ametist kõrvaldada. Me tahame lõpetada ka «Obamacare’i». See on vastuolus kodanike õigustega.»

«Kõige tipuks tahame me immigratsiooniseaduste karmistamist,» lisas Preston. «Meid ujutatakse üle ebaseaduslike immigrantidega ja meie inimesed ei leia tööd.»

Cecili maakonnas otsustasid Valged Rüütlid oma kohtumise pidada seetõttu, et seal valitseb konservatiivne meelsus.

Sama organisatsioon pidas septembris ka ühe meeleavalduse Sharpsburgis vanal lahinguväljal. Osalejaid kogunes sellele vaid kaheksa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles