Hodorkovski: mind pussitati vanglas näkku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hodorkovski viibib praegu Berliinis ning annab Berliini müüri muuseumis pressikonverentsi.
Hodorkovski viibib praegu Berliinis ning annab Berliini müüri muuseumis pressikonverentsi. Foto: SCANPIX

Mihhail Hodorkovski rääkis uudistekanalile CNN elust poliitvangina ning kinnitas, et tema vabadusele ei seatud Venemaa valitsuse poolt mingeid lisatingimusi, mida täita.


«Putin ütles mitmeid kordi avalikult, et on valmis mu vabaks laskmist kaaluma, ent ma peaksin selleks tunnistama oma süüd,» rääkis Hodorkovski, «see oli minu jaoks vastuvõetamatu tingimus.»

Hodorkovski on korduvalt rääkinud, et tema vangistamine oli näide Venemaa selektiivset õigusemõistmisest ning selle eesmärgiks oli nii tema hävitamine kui JUKOSe naftakompanii varade omastamine.

Endine ärimees tunnistas, et vangla-aastad polnud kerged ning ühel korral pussitati teda ka näkku. «Mul vedas, kui mind noaga rünnati – ta püüdis tabada mu silma, ent ulatus ainult ninani,» meenutas mees. Vangla hambaarst oli ühtlasi ka plastiline kirurg ning ta viis läbi operatsiooni, mille tulemusel Hodorkovski rünnakuarmi enam praktiliselt ei paistagi.
Hodorkovskilt küsiti ka, kas ta andestab oma vastasele Putinile. «Ma sõnastaks selle pisut teisiti ehk. Ma ei arva, et kättemaks oleks mõistlik. Mõistliku käitumisega saan ma aga hakkama,» vastas äsja vabanenud mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles