Vulkaanitolm kimbutab taas lennureisijaid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud reisijad olid sunnitud öö veetma lennujaamades.
Paljud reisijad olid sunnitud öö veetma lennujaamades. Foto: Reuters / Scanpix

Islandi Eyjafjallajökulli liustikul asuvast Fimmvörðuhálsi vulkaanist pärit uued tuhapilved sundisid sulgema mitu Euroopa lennujaama ning kimbutasid sadu tuhandeid reisijaid.

Euroopa lennundusagentuuri Eurocontrol esindaja teatel jäi täna Euroopas ära umbes tuhat lendu. Briti saarte kohale jõudnud tuhapilve tõttu ajutiselt suletud Euroopa kõige tihedama lennugraafikuga lennujaam Heathrow ja ka Gatwicki lennujaam avati täna hommikul taas liikluseks. Sellele vaatamata esines lennugraafikus hulgaliselt viivitusi ja paljud lennud jäid ära, teatas BBC.

Vulkaaniline tuhk kimbutas ka Hollandis asuvaid lennujaamu. Seitsmeks tunniks suletud Amsterdami Schipholi lennujaamas jäi ära hinnanguliselt pooltuhat lendu, mis 60 000 inimese reisiplaanid segi lõi. Ajutiselt olid suletud ka Rotterdami ja Groningeni lennujaam, mis mõjutas samuti oluliselt rahvusvahelist lennuliiklust, vahendas AFP.

17 tundi suletud Dublini lennujaam avati samuti täna liikluseks pärast seda, kui tuhapilv oli Iirimaa kohalt itta liikunud. The Irish Timesi väitel jäi ära ligi 300 lendu, mis mõjutas 36 000 reisijat.

Islandi Eyjafjallajökulli vulkaan on viimastel nädalatel jälle aktiviseerunud ning vulkanoloogide andmetel jätkab purskamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles