Tihe udu segab lennukivraki otsinguid Afganistanis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekutöötajad mägedes, kus kukkus alla AN-24.
Afganistani julgeolekutöötajad mägedes, kus kukkus alla AN-24. Foto: SCANPIX

Afganistani päästemeeskonnad pole keeruliste ilmastikutingimuste tõttu siiani leidnud üles eile mägedes alla kukkunud reisilennuki AN-24 rususid.

Ligi 70 päästetöötaja jõupingutusi on seganud äärmiselt tihe udu. Kohati sajab vihma ja ka lund, vahendas Reuters.

Eralennufirmale Pamir Airways kuulunud Vene päritolu AN-24 oli teel Kunduzist pealinna Kabuli. Õnnetus juhtus umbes 100 kilomeetrit enne sihtkohta.

NATO rahvusvahelised jõud saatsid päästemeeskonnale appi oma lennuki, kuid see pidi tagasi pöörduma umbes seitse kilomeetrit enne arvatavat õnnetuspaika. ISAFi pressiesindaja sõnul oli udu nii paks, et polnud võimalik öelda, kus algas mägi ja kus lõppes udu, vahendas The Mirror.

Lennuki pardal viibis erinevatel andmetel 43 või 44 inimest. Lisaks afgaanidele oli lennukis kuus välismaalast.

Briti välisministeeriumi kinnitusel oli pardal kolm Suurbritannia kodanikku - David Taylor, Chris Carter ja Daniel Saville, vahendas The Sun. Tegemist ei olnud sõjaväelastega.

Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi ametnik kinnitas, et üks hukkunutest oli USA kodanik.

Radio Free Europe andmetel olid ülejäänud kaks välismaalast Türgi kodanikud.

Afganistani kolonel Nabiullah, kelle vastutusalasse jääb Salangi mäekuru lõunaosas, rääkis, et mägedes saab liikuda üksnes jalgsi ja koptereid kasutada ei saa.

Nii liiguvadki päästemeeskonnad mägedes jalgsi, püüdes teha kindlaks vraki asukohta. Helikopterid on ootevalmis Bagramis ja Kabulis, et vajadusel aidata päästjaid.

Afganistani transpordiminister Mohammadullah Bataz rääkis, et õnnetuse põhjust pole enne mustade kastide leidmist võimalik kindlaks teha. «Me ei saa välistada ühtegi tavalist lennuõnnetuse põhjust: halba ilma, tehnilist viga, äikest ega ka terroriakti,» märkis ta.

Mõned riigiametnikud on süüdistanud õnnetuses halba ilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles