Egiptuse valitsus kuulutas Moslemi Vennaskonna terrorirühmituseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemi Vennaskonna toetajad
Moslemi Vennaskonna toetajad Foto: SCANPIX

Egiptuse sõjaväe poolt toetatud ajutine valitsus kuulutas täna endist presidenti Mohamed Morsit toetava Moslemi Vennaskonna terrorirühmituseks.

Asepeaminister Hossam Eissa ütles, et liikumine kuulutati terroristlikuks rühmituseks ning sotsiaalse solidaarsuse minister Ahmed al-Borei sõnul keelustab valitsus vennaskonna tegevuse, vahendas uudisteagentuur AFP.

Moslemi Vennaskonna tegevuse keelustamine tähendab ka, et rühmitusel keelatakse meeleavalduste korraldamine.

Egiptuse valitsus süüdistab rühmitust politseijaoskonnale suitsiidirünnaku korraldamises, milles hukkus 16 inimest. Eile aset leidnud rünnakus sai lisaks veel umbes sada inimest vigastada

«Terve Egiptus oli šokeeritud Moslemi Vennaskonna poolt toime pandud jubeda kuriteo pärast,» ütles Eissa täna peetud kõnes. Asepeaminister ei nimetanud oma kõnes aga ühtegi tõendit, mis kinnitaks, et Moslemi Vennaskond oli rünnaku taga.

Vennaskonna terrorirühmituseks kuulutamisega loodab valitsus nõrgestada rühmitust, mis on peaaegu iga päev alates Morsi tagandamisest korraldanud meeleavaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles