«Need on kurvad jõulud.»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taclobani lapsed jõulupuu juures.
Taclobani lapsed jõulupuu juures. Foto: SCANPIX

Novembris üle 6100 inimelu nõudnud ja rohkem kui 16 miljoni inimese kodudele kahju tekitanud taifuuni Haiyan üle elanud filipiinlased tähistavad jõule.

«Need on kurvad jõulud. Me oleme kaotanud oma kodu ja valitsus ei luba meil seda siin üles ehitada, kuna see on liiga lähedal rannikule,» ütles looduskatastroofis oma Sagkahanis asunud kodu kaotanud 67-aastane Emiliana Aranza.

«On siiski palju põhjuseid, miks me peaksime Jumalale tänulikud olema,» lisas Aranza, kelle kaks täiskasvanud last ja 13 lapselast pääsesid taifuunist eluga ning elavad nüüd temaga ühises varjualuses. «Taifuuni tõttu on mu pereliikmed nüüd tihedalt seotud. Kõik väiklased tülid on kadunud.»

Valdavalt katoliikliku riigi elanikele pidas taifuunis purustatud Taclobanis jõulumissa peapiiskop Giuseppe Pinto, kes kutsus filipiinlasi üles mitte kaotama lootust. «Ärge heitke meelt,» rõhutas Pinto. «Ma kinnitan teile veel kord, et kirik ei hülga teid kunagi. Me ei unusta teid kunagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles