Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnast leiti 40 laipa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid Bangui tänavail 26. detsembril.
Prantsuse sõdurid Bangui tänavail 26. detsembril. Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika Vabariigi pealinna Bangui tänavatelt leiti ühe päeva jooksul 40 laipa, veel 60 inimest sai haavata, teatas neljapäeval Rahvusvahelise Punase Risti eestkõneleja David Pierre Marquet.

«Praeguseks hetkeks on leitud oma 40 laipa, arstiabi on antud veel umbes 60 haavatule,» kinnitas Marquet.

Tosin Prantsuse tanki asus päev varem positsioonidele Bangui lennuvälja sissepääsu juures, kui ümbruskonnas jätkunud lahingud külvasid kohalike elanike seas paanikat.

Tuhanded inimesed põgenesid lennujaama suunas, kus asub riiki paigutatud Prantsuse ja Aafrika vägede baas.

Lisaks kõigele muule puhkes teisipäeval tulevahetus Aafrika Liidu rahujõududesse (MISCA) kuuluvate Burundi ja Tšaadi üksuste vahel. Kohalike elanike süüdistuse kohaselt avasid Tšaadi sõdurid peamiselt kristlastest meeleavaldajate pihta tule, tappes ühe mehe ja vigastades veel 40 inimest.

Paljud Bangui elanikud süüdistavad Tšaadi võime moslemiusku Séléka mässuliste riigipöörde mahitamises. Riigipöördega sunniti KAVi senine president François Bozizé maalt lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles