Suurbritannia teismelised: Facebook on surnud ja maha maetud

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismelised võtavad järjest omaks teisi sotsiaalvõrgustikke.
Teismelised võtavad järjest omaks teisi sotsiaalvõrgustikke. Foto: AFP / Scanpix

Mööduv aasta on märgiline, kuna teismelised võtsid Facebooki asemel järjest omaks teisi sotsiaalvõrgustikke just seetõttu, et nende vanemad liitusid hordides Zuckerbergi loodud lehega, kirjutab Business Insider.

Euroopa Liidu rahastatud Londoni Ülikooli kolledži antropoloogiaosakonna sotsiaalmeedia uuringu käigus viiakse seitsmes riigis läbi üheksa samaaegset 15 kuu pikkust etnograafilist uuringut, et saada teada, kuidas teismelised Facebooki tajuvad.

Siiani on Suurbritannia 16-18-aastastega rääkides selgunud, et Facebook pole lihtsalt vaikselt kõrvale jäämas, vaid on põhimõtteliselt surnud ja maha maetud. Enamik teismelistest tunneb piinlikust selle üle, kui keegi neid Facebookiga seostab. Kui kunagi olid vanemad mures selle üle, et nende lapsed Facebookiga liituvad, siis laste sõnul nõuavad nende pered nüüd, et nad Facebookis oleksid ja oma elust postitaksid. Vanemad on saanud selgeks, kuidas lehekülge kasutada ning näevad seda pere ühendamise vahendina. Vastureaktsioonina liiguvad noored edasi lahedamatele lehekülgedele.

Facebooki asemel on ilmunud neli uut sotsiaalvõrgustike kuninga tiitli ihalejat: Twitter, Instagram, Snapchat ning WhatsApp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles