Bildt: loodetavasti tuleb 2014. aasta Ukraina jaoks parem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina eurointegratsiooni poolehoidja mängis Iseseisvuse väljakule püstitatud barikaadide juures eile jalgpalli.
Ukraina eurointegratsiooni poolehoidja mängis Iseseisvuse väljakule püstitatud barikaadide juures eile jalgpalli. Foto: SCANPIX

Rootsi välisminister Carl Bildt avaldas eile ajalehes Ukrainska Pravda ilmunud artiklis lootust, et Ukraina läheb 2014. aastasse tugevama ja ühtsemana ning usaldusväärse majandusreformide programmiga, mida toetab Rahvusvaheline Valuutafond (IMF).

«Ma kardan, et 2013. aasta ei olnud Ukrainale just parim. Ma lootsin, et see tuleb teistsugune,» kirjutab Bildt ajalehe võrguväljaandes ja lisab, et lootis ka Ukraina ja Euroopa Liidu assotsiatsioonileppe allkirjastamist.

Rootsi välisminister tõdeb, et Ukrainas tekkinud kriisist ei ole lihtne välja tulla.

«Viimaste nädalate mõtlematud otsused [eriti Venemaaga sõlmitud kokkulepped] on olukorra hullemaks teinud, aga aastaid väldanud halb juhtimine oli riigi juba majanduskollapsi äärele viinud.»

Bildt rõhutab, et kui Ukraina ei taha vähem või rohkem alaliselt Venemaa heast tahtest sõltuma jääda, on ainus väljapääs kõikehõlmavate majandusreformide programm, mida toetaks IMF.

Tema sõnul võib majandusprogramm lühiajaliselt kannatusi põhjustada, aga kui see läbi viiakse, tõuseb Ukraina kindlalt jalule ja ees ootab palju parem tulevik.

Reformiprogramm peab olema Euroopale suunatud, rõhutas Rootsi välisminister.

«Seetõttu loodan ma, et 2014. aasta tuleb Ukraina jaoks parem - aasta, mil riik suudab taastada usalduse ja leida taas tee edasi.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles