Volgogradi trollibussi plahvatuses hukkus vähemalt 14 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa lõunaosas Volgogradis leidis täna hommikul trollibussis aset plahvatus, milles kaotas parandatud andmetel elu vähemalt 14 ja sai vigastada üle 20 inimese.

Volgogradi Džeržinski linnajaos toimunud intsidenti kinnitasid nii Venemaa siseministeerium kui eriolukordade ministeerium. Kohalikud võimud teatasid varem ka 15 ohvrist, kuid ametlik kinnitus sellele puudub.

Nüüdses rünnakus hukkunutest tehtud pildid hakkasid kiiresti levima Venemaa sotsiaalmeedias. Seni ei ole ükski grupeering trollibussi ründamise eest vastutust võtnud.

Tegemist on juba teise rünnakuga Volgogradis, eile ründas enesetaputerrorist Volgogradi raudteejaama. Plahvatuses hukkus vähemalt 17 inimest. Venemaa terrorismivastase komitee andmetel oli selle rünnaku taga Dagestani päritolu Oksana Aslanova.

Venemaal on pärast eilset juhtumit karmistatud raudtee- ja lennujaamades turvameetmeid. Võimuesindajad on mures, et enne 2014. aasta Sotši taliolümpiamänge on äärmusgrupeeringud ja terroristlikud rühmitused aktiveerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles