Kinshasa lennuväljal ja armeebaasis käib äge tulistamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongo sõdurid Kongo Kinshas.
Kongo sõdurid Kongo Kinshas. Foto: SCANPIX

Kongo Demokraatliku Vabariigi pealinna Kinshasa mitmes piirkonnas, teiste seas rahvusvahelisel lennuväljal ja sõjaväebaasis, kostis täna ägedat tulistamist, teatasid kohalikud elanikud.

Täna hommikul teatas Kongo DV politsei, et relvastatud noorukid võtsid riigitelevisiooni RTNC hoones pantvangi mitu ajakirjanikku.

«Neil on matšeeted ja tulirelvad. Nad võtsid ajakirjanikud pantvangi. Politsei alustas operatsiooni pantvangistajate vastu,» ütles politsei esindaja kolonel Mwana Mputu.

Enne seda, kui riigitelevisioon eetrist kadus, olid ekraanil kaks hirmunud saatejuhti, kelle selja taga seisnud noormees paistis neid ähvardavat. Kohalikud elanikud kuulsid riigitelevisiooni hoones ja selle ümbruses tulistamist.

«Linnas valitseb paanika,» ütles üks kohalik elanik, kelle sõnul politsei ja sõjavägi on toodud nii riigitelevisiooni hoone kui ka selle lähedal asuva parlamendihoone juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles