Vene teadur Tartus: Volgogradi rünnakute taga võib näha kaht põhjust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna Volgogradis koha lähedal, kus terrorist õhkis trollis pommi.
Politseinikud täna Volgogradis koha lähedal, kus terrorist õhkis trollis pommi. Foto: SCANPIX

Volgogradi taustaga Tartu ülikooli riigiteaduste instituudi külalisteadur Sergei Golunov rääkis, et tunneb juba lapsepõlvest saadik Volgogradi mõlemat paika, kus terrorirünnakud toimusid.

«Olen neid paikadest korduvalt läbi kõndinud. Mul tulevad need kergelt vaimusilma ette ja ma lihtsalt ei suuda uskuda, et sellised asjad saavad seal toimuda,» sõnas Golunov Postimehele.

Mees lisas, et võttis pärast mõlemat juhtumit sugulaste ja sõpradega ühendust, kuid nood vigastada polnud õnneks saanud.

Golunovi sõnul võib rünnaku taga näha kaht põhjust. «Esiteks, terroristid üritavad õõnestada Sotši taliolümpiamängude kuvandit. Teiseks võivad nad üritada rikkuda saabuvaid uue aasta pidustusi, sest islamiradikaalide arusaamade järgi on tegu paganliku üritusega, mis ei vasta õigele usulisele elustiilile,» sõnas ta.

Sergei Golunov oli 2011-2012 Volgogradi Riikliku Ülikool rahvusvaheliste suhete ja regiooniuuringute professor ning on Volgogradis pikalt elanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles