Tai armee ründas punasärklaste laagrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai väed täna Bangkokis.
Tai väed täna Bangkokis. Foto: SCANPIX

Vähemalt viis inimest, nende seas Itaalia ajakirjanik, hukkus täna Bangkokis, kui sõjavägi ründas valitsusvastaste tugipunkti, teatasid politsei ja haigla.


«Üht itaalia meest tulistati ja ta suri enne haiglasse jõudmist,» ütles politseihaigla direktor Jongjet Aoajenpong AFP teatel. «Ta on ajakirjanik. Teda tulistati kõhtu.»

Politsei pressiesindaja kindralmajor Piya Uthayo sõnul on surma saanud veel neli inimest ning paljud on haavata saanud.

Vigastatute seas on veel üks välisajakirjanik. Hollandi rahvustelevisiooni reporter Michel Maas ütles AFP-le, et teda tulistati selja tagant õlga. Tema sõnul on tegu siiski vaid lihahaavaga.

Tai sõjaväe soomukid purustasid täna varahommikul Bangkoki kesklinnas punasärklaste tugipunkti ümbritsevad barrikaadid, mis võimaldas relvastatud vägedel sinna sisse tungida.

Valitsuse tagasiastumist ja uusi valimisi nõudvad punasärklased on Tai pealinnas meelt avaldanud alates märtsi keskpaigast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles