Taliban ründas suurimat NATO baasi Afganistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinik täna Bagrami õhuväebaasi juures.
Afganistani politseinik täna Bagrami õhuväebaasi juures. Foto: SCANPIX

Talibani võitlejad ründasid täna rakettide, relvade ja granaatidega NATO suurimat baasi Afganistanis, tulevahetuses hukkus seitse mässulist ning sama palju liitlassõdureid sai haavata.


Pealetung Bagrami õhuväebaasile leidis aset päev pärast enesetapurünnakut Kabulis, milles hukkus viis USA sõjaväelast, üks Kanada kolonel ja 12 afgaani, vahendas AFP.

Afganistani pealinnast umbes 60 kilomeetrit põhjas asuvat Bagrami haldab peamiselt USA sõjavägi ning see on transiidisõlm kümnetele tuhandetele vägedele, kes 130 000-pealises NATO julgeolekumissioonis kaasa löövad.

Taliban võttis öösel alanud rünnaku eest vastutuse, öeldes, et pealetungis osales 20 enesetapuründajat. AFP teatel mässulised siiski liialdavad tihti oma väidetega ning ükski teine allikas enesetaputerroristide kaasalöömist kinnitanud pole.

Bagrami baasi pressiohvtser major Virginia McCabe ütles, et baasi ümbruses jätkus kella 7.30 paiku Eesti aja järgi veel episoodiline tulevahetus, kuid lisas, et mässulistel ei õnnestunud baasi sisse tungida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles