USAs tapetud tšetšeeni isa nõuab võimudelt selgitusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdulbaki Todašev oma vanima poja Ibragim Todaševi fotoga.
Abdulbaki Todašev oma vanima poja Ibragim Todaševi fotoga. Foto: SCANPIX

Tänavu mais USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendi poolt tapetud Tšetšeenia päritolu Ibragim Todaševi isa kirjutas USA presidendile Barack Obamale kirja.

Pöördumises palus Todaševi isa Abdullbaki Todašev presidendilt abi selgitamaks, mis juhtus tema pojaga.

FBI teatel tunnistas 27-aastane Todašev üles osaluse 2011. aasta kolmikmõrvas, mille üks kahtlusaluseid on teadaolevalt ka Tamerlan Tsarnajev, keda kahtlustatakse Bostoni pommirünnakute korraldamises. USA meedia teatel ei allkirjastanud Todašev aga vastavat ülestunnistust, vaid ründas teda üle kuulanud agenti noaga, misjärel viimane teda surmavalt tulistas.

Todaševit kuulati üle seoses kolm inimelu nõudnud Bostoni pommirünnakutega, kuna teadaolevalt olid tal sidemed rünnakutes kahtlustatavate vendade Tsarnajevitega.

Kui Tamerlan Tsarnajev hukkus tulevahetuses politseiga 18. aprillil ehk kolm päeva pärast maratonil toimunud pommiplahvatusi, siis noorem vend Džohhar sai tulevahetuses politseiga haavata ja ta peab astuma kohtu ette.

Abdulbaki Todaševi sõnul tundis tema poeg tõepoolest Tamerlan Tsarnajevit, kuna nad olid käinud koos poksitrennis, kuid tema väitel polnud poeg seotud plahvatusega ega ühegi teise kuritööga. Isa sõnul läks tema poeg vabatahtlikult FBI Orlando kontorisse tunnistusi andma, enne kui ta oma korteris tapeti.

Ibragim Todaševi surma uurivad USA võimud. Valge Maja pole Todaševi isa kirjale veel vastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles