Suur kollane part plahvatas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vaid mõned tunnid enne seda, kui Keelungi sadamas Taiwanis pidanuks algama uusaastapidustused, plahvatas seal viimased 11 päeva rahvahulki kokku meelitanud suur kollane part.


See oli juba teine kord, kui hollandi kunstniku Florentijn Hofmani loodud täispuhutav part Taiwani sadamas plahvatas ja suureks kollaseks hulpivaks laiguks muutus.

«Me sooviksime vabandada suure kollase pardi fännide ees. Täna on hea ilm ja me pole leidnud probleemi põhjust. Me uurime parti hoolega, et leida põhjus,» ütles pardiürituse korraldaja Huang Jing-tai ajakirjanikele.

Täna pidanuks pardi juurde pääsema pikemalt kui südaööni, sest loodeti, et täispuhutavat taiest tuleb vaatama suur hulk uusaastapidustuste pidajaid.

Ühe pealtnägija sõnul võis hiidpart langeda teda oma küüntega kraapinud kotkaste ohvriks.

2013. aastal oli hiidpart väljas kolmes Taiwani linnas. Kõigis kolmes tuli ette aga probleeme kas siis ilmaga või kahjustustega taiesel.

Möödunud kuul Taoyuanis langes part 6,3-magnituudise maavärina ohvriks, kui selle tagajärjel tekkis elektrikatkestus, mis pani seisma õhupumba ja põhjustas ka pardi tühjenemise. Kui taiest uuesti täis pumpama hakati, plahvatas tugeva tuule tõttu pardi esiosa ning ekspositsiooni jätkamiseks tuli laenata uus part.

Kaohsiungis käis parti küll vaatamas neli miljonit inimest, kuid ajutiselt tuli ka seal taies õhust tühjaks lasta, kui saart kimbutas taifuun Usagi.

Alates 2007. aastast on Hofmani originaalpart, mis on 16,5 meetrit kõrge, käinud üheksa riigi 13 linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles