Saudi usupolitsei hoiatab uusaasta tähistamise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Riyadhi tänaval.
Inimesed Riyadhi tänaval. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia usupolitsei hoiatab inimesi uusaastapidustuste pidamise eest. Vooruste edendamise ja pahede ennetamise komisjon, mida mitteametlikult tuntakse Mutawaa nime all, viitab oma hoiatuses Saudi tippvaimulike ediktile, mis sellised pidustused keelab.


Erinevalt teistest Pärsia lahe äärsetest riikidest ei kasuta Saudi Araabia mitte Gregoriuse kalendrit, vaid moslemite kuukalendrit. 14. veebruaril on Mutawaa traditsiooniliselt keelanud punaste rooside ja valetinipäeva kinkide müügi.

Mutawaa liikmed kontrollivad ka näiteks seda, et sugupooled oleksid alati üksteisest kindlalt eraldatud, naised kataksid end pealaest jalatallani ja poeaknad oleksid palvusaegadel kaetud.

Samas on usupolitseid süüdistatud ka võimu kuritarvitamises. Alates tänavu jaanuarist, uue juhi Abdulatif bin Abdulaziz al-Sheikhi käe all, on usupolitsei muutunud mõnevõrra diskreetsemaks – näiteks lõpetanud erimärgistuseta autode kasutamise.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles