Hiina arst varastas ja müüs beebisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Hiinas Shaanxi provintsis Fupingi maakonnas tegutsenud arst võttis kohtus omaks, et varastas haiglast beebisid ja müüs neid inimkaubitsejatele.


Kohaliku rahva seas tunnustatud ja peagi pensioniikka jõudev günekoloog Zhang Shuxia valetas vastsündinute vanematele, et nende beebil on kaasasündinud terviserike ja veenis nad lastest loobuma.

Süüdistuse kohaselt müüs tohter 2011. aasta novembrist 2013. aasta juulini vahendajatele seitse beebit, kes omakorda müüsid lapsed edasi Kesk- ja Ida-Hiina peredele. Kuus last õnnestus tagasi saada. Seitsmes, kes müüdi maha tänavu aprillis 165 USA dollari eest, suri hiljem.

Zhangile saadi järele, kui üks oma lapse röövi kahtlustanud ema pöördus tänavu juulis politseisse. Uudisteagentuuri Xinhua kohaselt võttis Zhang tolle lapse endaga koju kaasa ja müüs ta sama õhtul ühele naaberprovintsi mehele 3600 USA dollari eest. Vahendaja omakorda müüs lapse edasi ühte Kesk-Hiina külasse 9900 dollari eest.

Seoses sama uurimisega on kinni peetud veel mitu inimest vähemalt neljast erinevast provintsist.

Lastega äritsemine on Hiinas suur probleem hoolimata sellest, et karistused sellise kuritöö eest on karmid, surmanuhtluseni välja. Perekondi, kes lapsi ostavad, ajendavad nii meessoost pärijate eelistamine, range ühe lapse poliitika kui ka teadmatus seadustest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles