Putin esines kahe erineva uusaastakõnega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin esines sel aastal kahe erineva uusaastakõnega, kuna Kaug-Idas jõudis tehnilise äparduse tõttu tele-eetrisse eelnevalt salvestatud kõne, kus president Volgogradi terrorirünnakuid ei maininud.

Vene riigipead salvestavad tavapäraselt uusaastakõne, mis antakse Venemaa üheksas ajavööndis eetrisse vastavalt uue aasta saabumise järjekorrale.

Kaug-Idas Kamtšatka krais, Tšuktšimaal ja Magadani oblastis, kus uus aasta saabub kaheksa tundi varem kui Moskvas, jõudis Vene meedia teatel televaatajateni tavapärane Kremlis salvestatud uusaastakõne, kus Putin kutsus venelasi üles ühte hoidma.

Tund aega hiljem näidati järgmises ajavööndis aga teist, Habarovskis üles võetud kõnet, milles Putin meenutas Volgogradi terrorirünnakute ohvreid ning lubas terroristid täielikult hävitada.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ antud kommentaaris, et tegemist oli tehnilise äpardusega ning kõne uut versiooni ei jõutud Kaug-Ida telejaamadele õigeks ajaks edastada.

Habarovskis peetud kõne «ei olnud täiesti spontaanne, kuid seda ei valmistatud ka pikalt ette», ütles Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles