Postimees Riias: vaata, kuidas Ansip läti keelt räägib

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõnikümmend minutit pärast uue aasta algust üllatas Eesti peaminister Andrus Ansip esimeste eurorahade pangaautomaadist välja võtmise tseremooniale kogunenud pealtvaatajaid lätikeelse kõnega.

Läti publik võttis aplausiga vastu juba peaministri esimesed sõnad «Kallid naabrid!» Ansip tervitas Lätlasi eurotsooniga liitumise puhul ning rääkis muuhulgas sellest, kuidas kahte Baltimaad eraldav valuutasein on nüüd maha murtud.

Eesti peaminister Andrus Ansip, Läti peaminister Valdis Dombrovskis, Läti rahandusminister Andris Vilks ja Läti panga president Ilmars Rimsevics pidasid Citadele panga ees tervituskõne ning võtsid seejärel igaüks pangaautomaadist pidulikult kümme eurot.

2014. aasta 1. jaanuari algusminutitest saadik on Läti ametlik rahaühik euro. Lätist sai seega 18. eurotsooni riik. Eelmine liituja oli 2011. aastal Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles