Video: maailmarekordiline ilutulestik Dubais

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dubai purustas aastavahetuse ilutulestikuga maailmarekordi, lastes taevasse üle poole miljoni raketi, tunnistasid Guinnessi kohtunikud täna.

Kümme kuud kestnud planeerimistöö tulemusena lennutati kuue minuti jooksul õhku üle 500 000 ilutulestikuraketi, öeldi Guinnessi veebilehel ja kinnitati, et uus rekord on sündinud.

Etendus ulatus 94 kilomeetri pikkusele alale Dubai rannikul, kus on arvukalt tehissaari ja maailma kõrgeim hoone Burj Khalifa.

Juba esimese minuti jooksul lasti taevasse rekordi purustamiseks piisav arv rakette, ütles Guinness, tuues võrdluseks eelmise rekordi, mis oli tunni aja ja 77 282 raketiga 2011. aastast Kuveidi käes.

Tulevärgi kavandas USA firma Fireworks by Grucci, ametis oli 200 tehnikut 100 arvutiga, kes etendust sünkroniseerisid. Vastu taevast lendas 6 miljonit dollarit (4,3 miljonit eurot).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles