Tai punasärklased andsid alla, kuid rahutused jätkuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai sõjaväelased valvavad punasärklaste vastase operatsiooni käigus vahistatuid.
Tai sõjaväelased valvavad punasärklaste vastase operatsiooni käigus vahistatuid. Foto: SCANPIX

Bangkoki kesklinnas viimased kaks kuud valitsuse tagasiastumist nõudnud punasärklaste liidrid teatasid täna allaandmisest pärast seda, kui armee nende laagrile peale tungis. Osa meeleavaldajaid on protestiks süüdanud Tai pealinnas mitmeid suurehitisi, nende seas kaubanduskeskuse ja börsihoone.


Sõjaväe teatel on nad operatsiooni punasärklaste laialiajamiseks lõpetanud ning haaranud kontrolli Bangkoki kesklinna üle. Mitmed punasärklaste liidrid on televisiooni teatel vangi võetud ning võimud nimetavad neid terroristideks, vahendavad uudisteagentuurid.

Üks liikumise juhte Jatuporn Prompan palus allaandmise pärast vabandust, kuid lisas, et nii taheti ära hoida uued vägivallaaktid.

Tai sõjaväe soomukid purustasid hommikul punasärklaste tugipunkti ümbritsevad barrikaadid, mis võimaldas relvastatud vägedel sinna sisse tungida. Puhkenud tulevahetuses hukkus vähemalt viis inimest, nende seas Itaalia ajakirjanik, edastas AFP.

Vägivald on levinud ka Tai kirdeossa, kus valitsusvastased tungisid täna Udon Thani linnavalitsusse ja panid selle põlema.

Punasärklaste iidol, eksiilis viibiv ekspeaminister Thaksin Shinawatra kommenteeris täna Reutersile, et meeleavaldused võivad muutuda üleriigiliseks sissisõjaks, kui võimud valitsusvastaste protestiaktsioonid liiga jõuliselt maha suruvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles