Afganistanis tehti kindlaks AN-24 rusude asukoht

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedaste saatuse pärast muretsevad afgaanid Salangi mäekuru lähistel, kus AN-24 kukkus alla üleeile.
Lähedaste saatuse pärast muretsevad afgaanid Salangi mäekuru lähistel, kus AN-24 kukkus alla üleeile. Foto: SCANPIX

Afganistanis tehti kindlaks üleeile Kunduzist Kabuli lennanud, kuid sadakond kilomeetrit enne pealinna  alla kukkunud reisilennuki AN-24 asukoht.

Rahvusvaheliste julgeolekuabijõude (ISAF) helikopter leidis vraki üles eile õhtul Salangi mäekurust lõunas, kuid halb ilm on takistanud päästjate ligipääsu, vahendas BBC.

Lennufirmale Pamir Airways kuulunud lennuki pardal olnud inimeste arv on erinevatel meediakanalitel erinev. Arvatavasti oli seal vähemalt 38 reisijat ja viis meeskonnaliiget.

Afganistani ametivõimud on kinnitanud, et lisaks afgaanidele oli lennukis kuus välismaalast. Lisaks kolmele britile ja ühele ameeriklasele oli seal ka kaks Türgi kodanikku.

Esmaspäeval ja teisipäeval püüdsid vrakki otsida kümned politseinikud ja ka kohaliku elanikud. Õnnetuspaiga lähistele on sõitnud mitmed inimesed, kelle pereliikmed viibisid AN-24 pardal.
Paks udu ja kohatine lumesadu pole võimaldanud viia mägises piirkonnas läbi laiaulatuslikke päästetöid ja otsinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles