Mironov: Venemaa suhted Poolaga jäävad sõbralikuks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendi kt Bronislaw Komorowski (vasakul) koos Vene kolleegi Dmitri Medvedeviga Kremlis.
Poola presidendi kt Bronislaw Komorowski (vasakul) koos Vene kolleegi Dmitri Medvedeviga Kremlis. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni parlamendi ülemkoja spiiker Sergei Mironov kinnitas, et kahepoolsed suhted Poolaga jäävad positiivseks ka pärast eelseisvaid Poola presidendivalimisi.

«Sõltumata sellest, kelle Poola valib presidendiks, me teeme temaga koostööd. Ma ei oota eelseisvate presidendivalimiste eel kahepoolsetes suhetes mingeid muudatusi halvemuse poole,» kinnitas Mironov Poola raadio kodulehekülje vahendusel.

Poola ja Vene regionaalfoorumil osalev Mironov kinnitas ka seda, et Venemaa jätkab aastakümneid Venemaa kinnistes arhiivides varjul olnud dokumentide avalikustamist, mis puudutavad tuhandete Poola sõjaväeohvitseride massimõrva NKVD poolt Katõni metsas 1940. aasta aprillis ja mais.

«Nagu te teate jätkatakse Dmitri Medvedevi välja kuulutatud meetmeid. Meil pole õigust kahelda, et seda vene rahva ja meie valitsuse taotlust ei täideta,» ütles Mironov.

Poola presidendivalimised leiavad aset 20 juunil. Parlamendis tugevuselt teise, paremkonservatiivne Seaduse ja Õigluse partei presidendikandidaadiks on 10. aprillil Venemaal Smolenski lähistel lennukatastroofis hukkunud Poola riigipea Lech Kaczyński kaksikvend Jarosław Kaczyński.

Kuni 20. juuni presidendivalimisteni täidab riigipea kohustusi parlamendi esimees Bronisław Komorowski, keda peetakse valimiste suursoosikuks.

Kui presidendivalimiste esimeses voorus ükski kandidaat üle 50 protsendi häältest ei kogu, toimub kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel 4. juulil teine voor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles