Ameeriklane müüs internetioksjonil varastatud ajusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimese aju.
Inimese aju. Foto: Wikipedia.org

Indianapolise osariigi elanikku süüdistatakse aju ja teiste organite varastamises ja nende müümises.

Uurijate sõnul varastas 21-aastane David Charles mullu oktoobris Indiana meditsiiniajaloo muuseumist rohkem kui 60 näidist patoloogiakollektsioonist, kusjuures vanimad näidised pärinevad 1890ndatest.

Hinnanguliselt on varastatud eksponaatide väärtus umbes 4800 dollarit (3500 eurot). Osa näidiseid pani mees hiljem internetioksjonil müüki, kusjuures eksponaatidel leidus ka ostjaid, kuigi internetioksjonikeskkond eBay on keelanud inimorganite müügi.  

Juhtunust teavitas võime Californiast pärit mees, kes väitis kohaliku muuseumi direktorile, et ta ostis eBay oksjonilt 600 dollari (440 euro) eest kuus purki ajudega, kahtlustades, et tegemist võib olla vargusega.

Muuseumitöötajad teavitasid seejärel juba politseid ning Charles peeti kinni 16. detsembril. Läbiotsimise käigus leiti tema kodust ka narkootikume, mistõttu on talle lisaks inimorganitega kaubitsemisele esitatud süüdistus ka narkootikumide omamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles