Kõrgõzstanis Džalalabatis kehtestati erakorraline olukord

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani miilitsad Džalalabatis.
Kõrgõzstani miilitsad Džalalabatis. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani vahevalitsuse otsusel kehtestati Džalalabati oblastis erakorraline olukord ja viidi sisse komandanditund.


Erakorralise olukorra sisseviimise põhjuseks on jätkuvad kokkupõrked oblasti elanike vahel ja selle eesmärgiks on kodanike julgeoleku tagamine ning olukorra normaliseerumine ja ühiskondliku korra taastamine, vahendas RIA Novosti.

Eriolukord puudutab Džalalabati linna ja Suzaki rajooni, kus kuni 1. juunini kehtib kella 20st kella 06ni komandanditund.

Vahevalitsuse korraldusel sisenesid Džalalabati linna siseväelased ja miilitsa eriüksuse liikmed.

Tervishoiuministeeriumist kinnitati täna uudisteagentuurile ITAR-TASS, et Džalalabatis aset leidnud rahutustes sai täna surma kaks inimest. Arstiabi vajas veel 62 inimest, neist kahe seisund on raske.

Vahevalitsuse teatel provotseerisid massirahutuse ekspresidendi Kurmanbek Bakijevi poolehoidjad. Valitsus palub kirgiisidel ja piirkonna arvukalt elavatel usbekkidel provokatsioonidele mitte alluda.

Nimelt ründasid mässulised täna kohalike usbekkide tsitadelli, milleks on Kõrgõzstani-Usbekistani Rahvaste Sõpruse Ülikooli ja mis on rajatud usbekkide kogukonna rahadega. 

Portaali newsru.ua andmetel hukkus kolm ülikooli kaitsnud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles