Putin tühistas poliitiliste meeleavalduste keelu olümpia ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin eile Sotši lähedal Krasnaja Poljanas.
Venemaa president Vladimir Putin eile Sotši lähedal Krasnaja Poljanas. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin allkirjastas Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) survele järele andes täna määruse, mis tühistab täieliku keelu poliitilistele meeleavaldustele Sotši olümpiamängude ajal.

Presidendi otsus lubab meeleavalduste ja protestimarsside korraldamist mängude toimumispaikades tingimusel, et need on kooskõlastatud Sotši linnavõimude, politsei ja julgeolekujõududega. Võimudel on õigus otsustada, kui palju inimesi võib 7.-23. veebruaril toimuvate mängude ajal meeleavaldustel osaleda.

Putin allkirjastas eelmise aasta augustis määruse, mis keelas olümpiamängude ajal kehtivas julgeolekutsoonis meeleavalduste korraldamise mängudega mitteseotud teemadel. Keeld pidi kehtima 7. jaanuarist 21. märtsini.

ROKi president Thomas Bach teatas detsembris, et Vene võimud nõustusid lubama mängude ajal protestitsooni loomisega.

USA president Barack Obama ja mitme Euroopa riigi juhid on teatanud, et ei osale Sotši taliolümpia avatseremoonial seoses inimõigusalase olukorraga Venemaal ja eriti seoses hiljutise homoseksuaalse propaganda keeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles