Kuubalastel võtsid välismaiste autode hinnad hinge kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Havanna tänavapilt 2012. aasta mais.
Havanna tänavapilt 2012. aasta mais. Foto: SCANPIX

Kuuba elanikud võisid algul küll teate peale rõõmustada, et nüüd on ka neil 1959. aasta revolutsioonist saadik esimest korda võimalus välismaiseid autosid osta, kuid sõidukite hiigelhinnad on esialgse entusiasmi kiiresti kustutanud.

Riigil on uute autode müümises monopol ja ning sõidukite hinnad on kerkinud seetõttu ääretult kõrgele.

BBC toob näiteks, et Suurbritannias 53 000 dollarit (39 000 eurot) maksev Peugeot 508 on Kuubas müügil 262 000 dollariga (192 800 eurot). Keskmise riigiteenistuja palk on Kuubas aga umbes 20 dollarit (14,7 eurot) kuus.

Kasutatud autosid vaatamas käinud kuubalanna Suzanne sõnas BBCle: «Hinnad on hullumeelsed. Ükski riigi heaks töötav kuubalane ei suuda sellise raha eest autot osta. Neil on auto saamiseks null võimalust.»

«Me oleme sõnatud, see on tõesti suur üllatus. Ma ei saa aru, milline valitsuse strateegia on. Võib-olla on tegu vaid proovifaasiga. Kuid hinnad on uskumatud,» sõnas BBCle samuti autosid vaatamas käinud Antonio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles