Venemaa rikaste edetabelit juhib Usmanov

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ališer Usmanov.
Ališer Usmanov. Foto: SCANPIX

USA uudisteagentuuri Bloomberg hiljuti avaldatud maailma kõige rikkamate inimeste edetabelis on venelastest kõrgeimal kohal Metalloinvesti omanik Ališer Usmanov.

Bloomberg hindas Usbekistanis sündinud ärimehe, kelle varandus sai alguse investeeringutest kaevandus- ja puidutööstusesse, kuid on nüüdseks laienenud näiteks ka meediasse, vara väärtuseks 2013. aastal 20,2 miljardit dollarit, millega ta saavutas edetabelis 36. koha. Aastaga kasvas Usmanovi, kes on väidetavalt lähedastes sidemetes ka president Vladimir Putiniga, vara 1,3 miljardit dollarit.

200 rikkama inimese seas oli lisaks Usmanovile, kes on muu hulgas Metalloinvesti enamusosanik, ajalehe Kommersant omanik ja Londoni jalgpallikubi Arsenal suurim osanik, veel kümme venelast.

Kõige rikkamaks inimeseks pidas Bloomberg Microsofti asutajat Bill Gatesi, kelle vara väärtuseks hinnati mullu 78,5 miljardit dollarit. Aastaga kasvas Gatesi vara 15,8 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles