«Insider»: Briti politseil on Madeleine McCanni röövijad väidetavalt teada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann aastal 2007
Madeleine McCann aastal 2007 Foto: SCANPIX

Fox Newsi värskest raportist selgus, et Briti politsei teab täpselt, kes röövisid Portugalis ära 3-aastase Madeleine McCanni, kuid ei saa uurimisse sekkuda.

Uudistekanali saate «Insider» andmetel on lapseröövi uurinud Scotland Yardil teada, kes on 3. mail 2007. aastal Praia da Luzis toime pandud kuriteo taga.

Fox Newsi saadud teabe järgi röövisid lapse kolm portugallasest murdvarast, kes tungisid perekonna hotellituppa. Uurijate väitel äratasid nad lapse eksikombel üles ja võtsid ta seejärel kaasa.
Scotland Yardil on kurjategijate isikud teada, kuid rahvusvaheline seadusandlus takistab neil arvatavaid inimröövijaid kahtlustatavatena kinni pidamast.

Fox Newsi seadusandlusekspertide Lis Wiehli ja Mercedes Colwini selgitusel ei saa Scotland Yard  sekkuda, kuna sel pole Portugalis tegutsemiseks mingit õigust. «Tõeliseks väljakutseks on see, et Portugali politsei väitel on «tegemist nende looga, nende uurimisega ja et kogu uurimine neil kontrolli all»,» rääkis Colwin.

Portugali uurijad on algusest peale puterdanud. Nad isegi ei märganud, et perekonna kasutuses olnud tubadesse oli sisse murtud, jutustas Wiehl «Insideris».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles