Goodyeari tehase töölised võtsid Prantsusmaal kaks ülemust pantvangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod Goodyeari rehvitehase juures Põhja-Prantsusmaal Amiens'is.
Kiirabiautod Goodyeari rehvitehase juures Põhja-Prantsusmaal Amiens'is. Foto: SCANPIX

Prantsuse rehvitootja Goodyear Amiens'is asuva tehase töölised hoiavad kinni kahte ülemust, et avaldada nii meelt firmajuhtide plaani vastu ettevõte sulgeda.

Töölised võtsid kaks ülemust, kellest üks on personalijuht ja teine tehase direktor, kinni eile hommikul. Töölised tahavad pidada nõu kahjumiga töötava ettevõtte tuleviku üle, vahendas AP.

Goodyear teatas, et ei hakka läbirääkimisi pidama enne, kui juhid on vabaks lastud.

Kõnealust tehast on plaanitud müüa või kinni panna viis aastat ja sellest on saanud Prantsusmaa töölistetemaatika sümbol.

Advokaat Sylvain Niel, kes on taoliste teemadega varemgi kokku puutunud, nimetas toimunut meeleheite reaktsiooniks. «Neil pole tehase sulgemisel manööverdamisruumi.»

Amiens'i tehas on põhjustanud vaidlusküsimusi varemgi. Goodyeari kava tootmisüksus kinni panna on lõppenud tohutu rehvidest moodustatud lõkkega, valitsuse sekkumisega või pikaajalise vallandamiste protseduuriga.

Ülemuste pantvangistamine on tavaliselt kestnud paarist tunnist mõne päevani. Vastavalt kehtivatele seadustele saab selle korraldajaid karistada viie aasta pikkuse vangistuse ja 75 000-eurose trahviga siis, kui ülemus lasti vabaks vähem kui nädala jooksul.

Üldiselt pole töölisi siiski karistatud, enamikel juhtudel on nad püüdnud teha pantvangide olukorra võimalikult mugavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles