Prantsuse andmekaitseagentuur trahvis Google'it 150 000 euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google.
Google. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa andmekaitseagentuur (CNIL) trahvis kolmapäeval Google'it 150 000 euroga seoses isikuandmete privaatsuse reeglite rikkumisega.

Võimuesindajate hinnangul pole internetihiid kohandanud kasutajate privaatsust puudutavaid reegleid Prantsusmaa seadustega.

CNIL andis ühtlasi USA internetihiiule korralduse avaldada Google'i prantsuskeelsel kodulehel järgmise kaheksa päeva jooksul vähemalt 48 tunniks trahviotsust puudutava avalduse.

Google muutis mõni aasta tagasi kasutajate privaatsust puudutavaid reegleid, mille tõttu ettevõte sai kergemini koguda informatsiooni inimeste eelistuste kohta ja kasutada seda reklaami suunamisel. Siinjuures tuleb meeles pidada, et internetihiiu alla kuuluvad ka videojagamiskeskkond Youtube ja elektronpostiteenus Gmail.

«Ettevõte ei informeeri kasutajaid piisavalt sellest, mil viisil nende isiklikke andmeid kasutatakse,» hindas CNIL.

Google esindaja on teavitanud, et ettevõte kaalub otsuse vaidlustamist. Firma hinnangul on nad teinud kõikvõimaliku, et Prantsusmaa võimuesindajatele oma reegleid ja tegevust selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles