Kuuli pähe saanud endine USA rahvasaadik sooritas langevarjuhüppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA endine kongressiesindaja Gabrielle Giffords, kellele kurjategija tulistas kolm aastat tagasi kuuli pähe, tähistas intsidendi aastapäeva langevarjuhüppega.

Naine säutsus Twitteris, et hüppas koos oma hea sõbra Jimmy Hatchiga, kes on mereväe eriüksuse SEAL endine liige, vahendas Reuters. Lisaks tänas Giffords endist asepresidenti Joe Bidenit õnnitluste eest ja küsis, kas mees kavatseb järgmine kord temaga koos hüpata.

Arizona osariigis Tucsonis asuva Safeway ostukeskuse juures aastal 2011 toimunud tulistamisintsidendis hukkus kuus ja sai viga 13 inimest. Demokraatide ridadesse kuulunud Giffords viibis seal, kuna kohtus oma valijatega. Veretöös mõisteti süüdi 22-aastane Jared Lee Loughner, keda kohus karistas seitsme eluaegse vangistuse ja lisaks veel 140 aasta pikkuse vangistusega.

Naine lahkus kongressist kaks aastat tagasi, et keskenduda 100-protsendiliselt enda ravimisele.

Giffords on langevarjuga hüpanud ka varem, kuid see oli esimene kord pärast saatuslikku tulistamist. Ekspoliitik rääkis eile ajalehele The New York Times, et tal on endiselt kõnetakistus, ka nägemine pole hea ning tema parem käsi ja jalg on halvatud. Käsi on aga juba hakanud paremini liikuma, lisas ta.

Giffords pani koos astronaudist abikaasa Mark Kellyga aluse organisatsioonile, mille põhieesmärgiks on hoida ära relvavägivalda. Naine on nõudnud tulirelvade ostjate tausta senisest põhjalikumat kontrollimist ja ka seda, et perevägivallas süüdi mõistetud inimesed ei saaks relvi osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles