Mõrvaseeria Stavropolis viis erirežiimi kehtestamiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseministeeriumi eriüksuse OMON liikmed.
Vene siseministeeriumi eriüksuse OMON liikmed. Foto: SCANPIX

Stavropoli kraid eile raputanud mõrvaseeria tõttu kehtestati kahes rajoonis terrorismivastase operatsiooni režiim, kohalikel elanikel palutakse säilitada rahu ja mitte sattuda paanikasse.

Erirežiim kehtestati ööl vastu tänast Kirovi ja Predgornõi rajoonides, kust juurdluskomitee täpsustusel leiti kokku kuus kuulihaavadega surnukeha, vahendas Interfax.

Esimene ohver leiti Zolskaja staniitsas (Kirovi rajoon) sõiduauto VAZ-2105 tagaistmelt. Kõrvaltänaval seisnud VAZ-2107 pagasiruumist leiti veel ühe mehe laip.

Kolmas veretöö ohver leiti Tambukani asulas (Predgornõi rajoon) sõiduautost VAZ-2107. Kui politseinikud lähenesid autole, plahvatas selle kõrval lõhkeseadeldis trotüülekvivalendiga 0,5 kilo, kuid keegi viga ei saanud. Lisaks leiti samas juurest veel üks lõhkeseadeldis, kuid see õnnestus kahjutuks teha juba enne plahvatust.

Kõik kolm tapetut on juba ka tuvastatud. Tegemist oli kohalike elanikega.

Korrakaitsejõudude allikas rääkis Interfaxile, et lõhkeseadeldised olid valmistatud analoogiliselt nendega, mida kasutavad Põhja-Kaukaasist pärit mässulised terroriaktide sooritamisel.

Lisaks püüavad eksperdid tuvastada veel kolme mehe isikut, kelle kuulihaavadega surnukehad leiti Marinskaja staniitsast (Kirovi rajoon) sõiduauto Žigulist. Sellest õõvastavast leiust teatas meediale Vene juurdluskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin, vahendas RIA Novosti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles