Azarov: EL-i assotsiatsioonileppe üle alaku praktilised kõnelused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurointegratsiooni toetav ukrainlane valvab Kiievis Iseseisvuse väljakule püstitatud barrikaadidel. Foto on tehtud 8. jaanuaril.
Eurointegratsiooni toetav ukrainlane valvab Kiievis Iseseisvuse väljakule püstitatud barrikaadidel. Foto on tehtud 8. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Ukraina peaministri Mõkola Azarovi sõnul peaks Kiiev alustama Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe sõlmimise üle praktilisi kõnelusi.

Azarov tuletas tänasel valitsuse istungil meelde, et ta on teinud asepeaminister Juri Boikole ülesandeks analüüsida majandussektorite kaupa EL-iga assotsiatsioonileppe sõlmimise mõju Ukrainale.

«Me ei vaja oletusi. Me peame rääkima oma partneritega faktide, arvude ja veenvate argumentide keeles, sest kaalul on enda kaasaegset majandust arendava Ukraina säilimine. Ühtegi väljakutset ei tohi ignoreerida. Olen kindel, et meie Euroopa partnerid mõistavad fakte, kui me esitame assotsiatsioonileppe sõlmimise tingimuste paketi,» rääkis valitsusjuht.

Azarovi sõnul tuleb assotsiatsioonileppe tagajärgede analüüs läbi viia kiiresti. Samal ajal tuleb tema väitel liikuda edasi Ukraina-Vene tööstusalase koostöö leppe rakendamisega.

«Meie ülesanne on kindlustada, et meil oleks veebruaris olemas Ukraina arendamise tasakaalustatud projekt, mis kasutab ära vabakaubandusala SRÜ-ga, tööstusalast koostööd Venemaaga ja koostööd Euroopa Liidu liikmesriikidega,» sõnas peaminister.

Ukraina valitsus otsustas 21. novembril 2013 lükata edasi assotsiatsioonileppe sõlmimise EL-iga, mis vallandas riigis tänaseni kestvad valitsusvastased meeleavaldused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles