Costa Concordia pukseerimine peaks algama juunis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Reuters / PM
Copy
Ristluslaev Costa Concordia pärast püsti tõstmist.
Ristluslaev Costa Concordia pärast püsti tõstmist. Foto: SCANPIX

Itaalia ametnike sõnul peaks ristluslaeva Costa Concordia sadamasse pukseerimine algama tõenäoliselt juunis, vahendab ajaleht Corriere della Sera.

«Täna saame kinnitada laeva pukseerimise aja – see leiab aset juunis,» rääkis tsiviilkaitseameti juht Franco Gabrielli. Lõplik otsus laeva utiliseerimiskoha osas langetatakse märtsis, lisas ta.

Operaatorfirma Costa Crociere tegevjuht Michael Thamm väljendas veendumust, et laev pukseeritakse mingisse sadamasse juunis, vahendas Reuters.

Gabrielli sõnul on 12 sadamat tundnud huvi laeva vastuvõtmiseks selle edasiseks demonteerimiseks. Nende seas on mitu välismaist sadamat.

Keskkonnaminister Andrea Orlando sõnul peavad võimud eelistatavaks utiliseerimispaigaks mõnda Itaalia sadamat. Peamiste pretendentidena tõi ta välja Palermo, Genova, Piombino ja Civitavecchia.

Ristluslaev Costa Concordia, mille pardal oli enam kui 4000 inimest, sõitis Giglio saare juures karile 13. jaanuaril 2012. Õnnetuses hukkus 32 inimest. Küljeli vajunud laev õnnestus püsti tõsta mullu septembris.

Tagasi üles