USA hoiatas Sotši olümpiale sõitvaid ameeriklasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Volgogradis.
Politseinikud Volgogradis. Foto: SCANPIX

Ühendriikide välisministeerium soovitas Lõuna-Venemaale Sotšisse tuleval kuul algavaid taliolümpiamänge jälgima sõitvatel ameeriklastel olla ettevaatlik.

«Miski ei viita konkreetsele ohule USA institutsioonide või kodanike vastu,» seisis välisministeeriumi reisihoiatuses, mille kohaselt peaksid ameeriklased olema aga tähelepanelikud ja oma julgeoleku eest hoolt kandma.

Olümpiamängud algavad Sotšis 7. veebruaril ja kestavad 16. märtsini. Mullu detsembris toimus samuti Lõuna-Venemaal asuvas Volgogradi linnas kaks enesetapurünnakut, milles hukkus 34 ja sai vigastada üle saja inimese. Esimene rünnakutest toimus Volgogradi rongijaamas, teine trollibussis.

Sellele juhtis tähelepanu ka USA välisministeerium, mis soovitas ühistransporti kasutades olla ettevaatlik, lisades, et säärased avalikud massiüritused nagu olümpiamängud, on terroristidele magusaks sihtmärgiks.

Ka on Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) teatanud, et saadab olümpiamängude USA kodanike turvalisust tagama kümned oma töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles