Maxima Latvija: kauplusevaringust taastumisest on firmal vara rääkida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima rusud Riias.
Maxima rusud Riias. Foto: SCANPIX

Jaekaubandusgrupi Maxima Läti harul on Riia kauplusevaringust taastumisest veel vara rääkida, kuna õnnetuse mõjud jäävad ettevõtet saatma pikaks ajaks, ütles Maxima Latvija kõneisik Jānis Beseris BNSile.

«See oli kohutav šokk nii ettevõtte kui kogu Läti jaoks ja selle mõjud jäävad kestma veel väga pikaks ajaks, nii et praegu on taastumisest veel vara rääkida. Loomulikult tõi see tragöödia esile palju probleeme ja on üpris loogiline, et me oleme avalikkuselt saanud ja saame jätkuvalt õigustatud kriitikat. Selle hulka kuulub ka ettevõtte vastu suunatud boikott, mille mõjusid me praegu ikka veel tunneme,» sõnas Beseris.

Kõneisiku sõnul jätkab Maxima ka 2014. aastal varingu ohvrite abistamist ja toetamist, firma turvasüsteemide täiendamist ning töötingimuste, -kultuuri ja väärtuste parandamist.

Maxima Latvija kavandatab ulatuslikke ja pikaajalisi muudatusi ettevõtte kõikidel tasanditel nii protsessides kui ka ärikultuuris.

«Loomulikult on küsimusi, millega saab tegeleda kohe, kuid teiste probleemide lahendamine võib võtta kauem aega. Firma taastumine oleneb avalikkuse usalduse tagasivõitmisest, mis on meie prioriteediks,» lausus Beseris.

Riia äärelinnas Zolitūdes varises 21. novembri õhtul mitmes järgus sisse Maxima ostukeskuse katus. Hukkus 54 inimest, nende seas kolm päästetöötajat, ning kümned said vigastada.

Õnnetuse järel hakkasid Läti sotsiaalmeedias levima üleskutsed Maxima kauplusi kuni süüdlaste vastutuselevõtmiseni boikottida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles