Kreml keelab ametnikel kingitusi vastu võtta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingituse üleandmine
Kingituse üleandmine Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi administratsiooni ülem Sergei Narõškin tegi justiitsministeeriumile ja veel mitmele teisele ametile ülesandeks töötada välja korruptsioonivastase seaduse uuendatud pakett.


Ajaleht Vedomosti kirjutab, et 12. maiks pidi justiitsministeerium töötama välja parandused kriminaalkoodeksi paragrahvile 104, mis puudutab vara konfiskeerimist korruptsiooniga seotud kõigi kuritegude puhul

30. maiks tuleb koostöös tervishoiu- ja sotsiaalarengu ministeeriumiga viia sisse muudatused tsiviilkoodeksi paragrahvi 575, mis keelab ära ametnikel kingituste vastu võtmise.

1. juuniks peab olema välja töötatud spetsiaalne seaduseelnõud, mis kärbib nende inimeste arvu, kellele puhul kehtib kriminaalasja menetlemisel erikord.

Narõškini ettekirjutus on seotud nõudmistega, mida Venemaale esitab GRECO (Euroopa Nõukogu juures asuv korruptsioonivastane riikide ühendus).

Venemaa ratifitseeris 2007. aastal konventsiooni kriminaalvastutusest korruptsiooni korral, pärast seda viis läbi monitooringu ja andis Vene ametivõimudele üle 26 nõuannet.

Presidendi korruptsiooninõukogu juhi Narõškini sõnul on praeguse seisuga täidetud 12 punkti. Venemaa annab nende kohta Strasbourgis aru 30. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles