Ukraina opositsioonijuhi peksmise vastu avaldas meelt 50 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud Juri Lutsenko.
Vigastatud Juri Lutsenko. Foto: SCANPIX

Ukraina pealinnas Kiievis kogunes pühapäeval meelt avaldama 50 000 inimest, kelle viha valitsuse vastu on taas kerkinud seoses endise siseministri ja praeguse opositsioonijuhi Juri Lutsenko peksmisega eile varahommikul.

Ekspeaminister Julia Tõmošenko kabineti kunagine minister toimetati laupäeval pärast meeleavaldajate ja märulimiilitsa vahel puhkenud kähmlust intensiivravile.

«Teda löödi umbes kümme korda pähe,» ütles opositsioonijuhi kõneisik. «Tema juurde ei lubata mitte kedagi peale lähisugulaste.»

Varem ei ole Ukraina läänemeelsete meeleavalduste käigus opositsioonijuhtide suhtes jõudu kasutatud.

Kokku said kähmluses viga ligikaudu 20 aktivisti, kes püüdsid takistada miilitsat transportimast vanglasse kolme süüdimõistetud. Noormeestele oli määratud kuueaastane vanglakaristus seoses nõukogudeaegse Lenini kuju õhkulaskmise kavandamisega 2011. aastal.

Läinud pühapäeval saabus Kiievi kesklinna uue aasta esimesele suuremale opositsiooni meeleavaldusele umbes 10 000 inimest.

Kiievi Iseseisvuse väljakul avaldatakse alates 21. novembrist meelt president Viktor Janukovõtši otsuse vastu lükata edasi assotsiatsioonileppe sõlmimine Euroopa Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles