Paavst ristis Sixtuse kabelis 32 imikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristimine Sixtuse kabelis.
Ristimine Sixtuse kabelis. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus ristis täna Vatikanis pidulikult 32 imikut, andes emadele ka vaba loa oma lastele 500-aastases Sixtuse kabelis rinda anda.

«Täna laulab siin koor, aga kõige kaunim koor on imikud, kes siin häälitsevad. Mõned neist hakkavad kindlasti nutma, kuna neil on ebamugav või kõht tühi,» vahendas Reuters paavsti sõnu.

«Kui neil on nälg, siis - emad - toitke neid ilma kõhklemata, sest nemad on siin kõige tähtsamad inimesed,» sõnas paavst.

Ristitavate laste hulgas oli ka kaks väikest tüdrukut, kelle nimeks sai austusavaldusena paavstile Francesca.

Kuulsas Sixtuse kabelis valiti argentiinlasest Franciscus mullu 13. märtsil ka esimeseks mitteeurooplasest katoliku kiriku juhiks.

Oma lihtsuse poolest tuntud paavst tõmbas septembris meedia tähelepanu, kui helistas abieluvälist last ootavale Itaalia naisele ning lubas tema lapse isiklikult ristida, kui teised preestrid peaksid sellest keelduma. Naine oli saatnud kirikupeale murekirja, milles rääkis, et ootab last abielus mehelt, kes soovitab tal aborti teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles