Vene siseministeerium: me ei algatanud kriminaalasja surnud mehe vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Magnitski
Sergei Magnitski Foto: SCANPIX

Investeerimisfondi Hermitage Capital teatel algatati ligi neli aastat tagasi surnud audiitori Sergei Magnitski vastu uus kriminaalasi, siseministeerium lükkas selle väite aga ümber.

Hermitage Capitali pressiteenistus oli varem kinnitanud, et uus kriminaalasi puudutab 5,4 miljardi rubla varastamist, vahendas Interfax.

Magnitski sugulased olid väidetavalt püüdnud esitada siseministeeriumi tegevuse kohta kohtusse kaebust, kuid see ei õnnestunud. Ka ei lubatud neil tutvuda vastavate dokumentidega.

Siseministeerium kinnitas, et see informatsioon ei vasta tõele. «Vene Föderatsioonis pole kommet algatata kriminaalasju surnud inimeste vastu.»

USA investeerimisfirma Hermitage Capital advokaat Magnitski suri 2009. aastal 37-aastasena segastel asjaoludel Moskva eeluurimisvanglas. Ta vahistati pärast seda, kui oli paljastanud Vene maksu- ja miilitsaametnike hiiglasliku maksupettuse. Süüdistus kuriteos esitati aga talle, mitte väidetavatele toimepanijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles